Onsdag genom min mobil

Hej ni! Idag har jag gjort en sådan ta-en-bild-i-timmen-grej. Inte riktigt varje timme,
men typ. Har haft en extra fullspäckad dag, så tänkte att det
vore extra värt att visa en dag som denna. 
 
Klockan noll-åtta-noll-noll. Väntan på bussen som skulle ta mig till Lund, för att sedan
pendla vidare till Malmö och till Vellinge. 
 
Årets första lussekatt!. Köpt i den mysiga cafeterian på skolan, nygräddad & allt.
 
Så galet mysigt med ljusslingor, gran och pynt. Jul, jul, jul - du är snart här. Också 
grymma priser; en fralla för 5 pixs??
 
Den mest ironiska väggdekorationen jag någonsin sett i ett skolcafé. London, Sydney
Tokyo + 
SKANÖR. Självbilden haha. 
 
Mitt pendelliv fortsatte; bussen tillbaka till Lund för klippning! En mulen, lite
grå dag och med galen vind: lyckas Lunds gator ändå göra sig bra på bild.
 
En innan-jag-går-in-till-frisören-och-ändrar-frisyr-bild.
 
 Kaffe jag omsorgsfullt drack samtidigt som jag mumsade i mig chokladen. Med
något som såg ut lite som en gummihandske på huvudet. En ser ju aldrig snyggare ut
än när en gör slingor hos frisören. Är det bara jag eller är choklad och mint den bästa
kombinationen nånsin??
 
Bläddrade igenom lite tidningar också och fann denna ytterst roliga artikel; därför 
flyttade hon till Danmark.
Prioriteringar som inget annat. Men ändå; avskaffa
alkoholmonopolet - helst nyss!!
 
Efter-bilden. För att också få med min fluff-tröja jag bar idag. Så härligt att få gå och
vara ett vandrande fluff. HÅRET! Det blev halvlugg. Vi tittar lite närmare också...
 
Fräscha, friska toppar och därför någon centimeter kortare. En halv nyans ljusare
tack vare slingorna (och den vackra gummihandsken). OCH lite halvlugg.
Jag är fett nöjd. Vill bara titta mig i spegeln hela tiden.
 
PUSS. 
 
 
 
 

♥ LÄMNA EN KOMMENTAR.  

Tankar om stil

Godmorgon tisdag! Igårkväll efter jobbet slogs jag av en tankeställare; jag har helt tappat bort min stil. Under många år har jag ständigt lagt tid, tankekraft och energi på att bygga och utveckla min stil. Jag har således haft olika sätt att klä mig genom åren, som hela tiden varit i förändring. Från att klä mig i en massa kjolar och färger, till svart och vitt och alltid svart skaterkjol till jeans och magtröjor till nu det första jag ser i garderoben. "Såhär kan jag inte ha det" tänkte jag och surfade in mig på inspirationskällan Pinterest 
 
Att experimentera och skapa en look som man är 100% nöjd med eller en look man aldrig bärt förut är en av de bästa känslorna jag vet. Det ger SÅ mycket bra självkänsla och man känner sig on top när man går genom korridorerna. Mer självkänsla åt folket!!! + åt mig. :) 
 
Nedan ser ni lite av vad jag inspireras av för tillfället och vad jag ska börja bygga min stil utifrån:
Svart, sammet, silke, vida armar/vida byxor, kjolar, over-size tröjor, klänning-på-tröja...
 
Basfärgen SVART. 
Jag har alltid, och kommer alltid att älska svart. Jag utgår nästan alltid från svart när jag sätter ihop ett klädval - svart är min bas i de allra flesta kädvalen jag bär. Inte att förglömma är dock att svart kan komma i olika former; svart sammet, svart spets, svart bomull eller svart läder-immitation. Plan: Jag ska börja mixtra mer med material i mina kläder, även när det gäller svart.
 
Naturnära färger; såsom beige, ljusrosa & olika nyanser av grått.
Passar alldeles perfekt till svart och både bryter av och piggar upp ett par svarta byxor eller en svart kjol. Färgerna behöver inte vara skrikfärger, utan mer neutrala färger gör större skillnad än vad man tror. Plan: att införskaffa mig en beige tröja, stickad eller bomull. 
 
Våga mixa; klänning på jeans, tröja på klänning etcetc
Har länge studerat mode-gurus som vågar tänka utanför boxen och kombinera något man aldrig själv hade vågat. Den nya trenden med en klänning med tunna axelband på en polo eller en simpel t-shirt är ett briljant exempel. Att våga klä lager på lager, kragar som sticker ut eller våga klä ner en fin klänning. Plan: våga mixa och matcha, även utanför boxen.
 
Accessoera MERA!
En simpel outfit med svart och vitt lyfts något enormt av ett (eller flera?) snyggt halsband, en choker eller kanske några ringar på fingrarna. Hänga solglasögonen i kragen eller sätta en hatt på huvuden. Varför inte göra något annorlunda frisyr eller gå loss med en massa armband? Plan: använd mer accessorarer för att lyfta en look och införskaffa mig ett gäng ringar.
 
! Nu har jag skaffat mig nästa års första nyårslöfte; att jobba mer med min stil. Är ni med mig? 
 
/ Samtliga bildkällor finner ni HÄR på min pinterest. / 
 

♥ LÄMNA EN KOMMENTAR.  

Att flytta hemifrån och 50 mil bort

"Nu händer det, nu händer det" intalar jag mig själv gång på gång. Nu är inte det bara en dröm "någon gång kommer vi att bo tillsammans", utan nu är det PÅ RIKTIGT. Om lite mer än en månad flyttar jag hemifrån för första gången i mitt liv och samtidigt flyttar jag 50 mil hemifrån, till en ny stad, till Karlstad. Det pirrar i mig när jag tänker på att jag tar ett stort steg ut i det så kallade vuxenlivet, men samtidigt känns det läskigt. Fantastiskt, som en utmaning - men samtidigt läskigt. 
 
Jag kommer befinna mig i en helt ny stad, med bara ett fåtal personer som jag känner. Min tryggaste punkt kommer inte längre vara hemmet och familjen, utan det NYA hemmet och min pojkvän. Jag måste erkänna, att vissa dagar känner jag mig så himla peppad på att börja det nya livet; få nya vänner, lära känna en ny stad och bo tillsammans med mitt hjärta. Men andra dagar är jag bara jätterädd; för ensamhet, otrygghet och bråk. 
 
Men jag vet att jag är stark nu. Jämfört med för 1 år sedan då jag var nere på botten, totalt tagen av min depression. Idag är jag stark, både jämfört med då och jämfört med någonsin tidigare. Jag känner att jag har någon slags styrka i mig, lite jävlar-anama i mig. Jag ska försöka så mycket jag bara kan och orkar att lära känna staden, lära känna nya spännande människor och att hitta hem tillsammans med honom och hitta hem i vår gemensamma lägenhet. Som jag sagt till mina nära: Det känns som att jag kastar ut mig för en klippa, men som att bara det första steget ut är det läskiga för sedan landar jag ju tryggt hos honom. Exakt så känns det. Rädslan, steget ut är svårt: men tryggheten finns hos honom.
 
Har någon av er flyttat till en ny stad? Flyttat ihop med er pojkvän/flickvän? Eller kanske bor i Karlstad med omnejd? Vore så roligt att höra vad ni tänker och tycker. Mejla gärna mig på emma.broberg2@gmail.com. 
 
 

♥ LÄMNA EN KOMMENTAR.  


★   ★   ★   ★   ★

Follow

Design: © Emma B.